miercuri, 2 septembrie 2009

fum de tigara


se trezeste de dimineata.se pregateste de facultate.pleaca.imbracata lejer ca de fiecare data. se indreapta spre statia de taxiuri.ajunge la destinatie.bea cafeaua si isi fumeaza tigara fara sa banuiasca ce se va intampla.

nu mai stia nimic de el de 4 luni.inca nu'l uitase.inca era prezent in viata ei,desi el lipsea cu desavarsire.ii era dor de el.de ce traiese cu el.era pe holul facultatii.astepta profesoara.telefonul ei se afla la o prietena.suna.

-andra
-da?
-iti suna telefonul.e A.
-care A?
-A T.

se indreapta spre ea.se opreste si priveste la telefon.nu se simtea pregatita pentru a raspunde.nu'i venea sa creada ca dupa atata timp o persoana poate da un semn de viata.
telefonul incepe sa sune si a doua oara.

-da?
-ce faci?
-bine.tu?
-bine.in masina.vin spre tine.intr'o ora ajung la tine in oras.vreau sa te vad.mi'e dor de tine.unde esti?
-la facultate.
-bine.ne vedem in fata facultatii.
-ok.te pup
-si eu

inchide telefonul.lacrimile incep sa cada.asteapta cu nerabdare sa'l revada.suna telefonul.ea inchide.ii da mesaj:"sunt la curs".primeste raspuns:"ok.te pup guritza.am intrat in oras".se apropia.ii era frica.nu vroia sa cedeze in fata lui.vroia sa para indiferenta.stia ca va ajunge in bratele lui iar.isi dorea asta.il dorea.se simtea protejata in bratele lui.iese din holul facultatii.il vede.statea rezemat de masina.se indreapta spre el.isi apropie obrazul de obrazul lui.ii simte parfumul.ii trezeste amintiri.o imbratiseaza.o priveste.ii cuprinde capul intre maini si o saruta.incepe sa lacrimeze.ii sterge lacrimile.o tine la piept.

-hai sa mergem la cafea,dar mai intai vreau sa'ti dau ceva.
-ce?
-ceva ce ti'ai uitat in camera de hotel.lanticul tau.poftim.
-il poti pastra daca vrei.
-nu te deranjeaza?
-nu.deja vad ca'l porti.
-il port de atunci.ma bucur ca l'ai uitat atunci.asa am avut ceva al tau tot timpul.

au plecat.au baut cafeaua asa cum el i'a promis.a fost a lui.iar.a plecat pana ca el sa se trezeasca.pleaca.telefonul ii suna.respinge apelul.se urca in taxiu.pune punct.

4 comentarii:

  1. ... cu promisiunea ca nu se va mai intampla pana data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. si de data asta a pus punct si a intors fila sau macar incepe alt paragraf? Sau va continua...

    RăspundețiȘtergere
  3. e mai bine asa, deis ai dreptate... uneori uiti de promisiuni... asa cum am facut eu si am continuat pana ce m-am invatat minte.

    RăspundețiȘtergere
  4. poate nu`i punct inca.... cred ca un va urma... e mai potrivit....

    RăspundețiȘtergere